

AIC SWIMMING 2023 BRISBANE AQUATIC CENTRE

On The Day - Tuesday 7th March

- Arrive at Villanova College between 6:30-6:40am.
- Swimming Team Photo in the Quadrangle, 6:45am. Please you're your squad shirt with sports uniform shorts, closed shoes (no thongs). Boys are to wear Villa togs or plain black togs for competition.
- Bus departs for Chandler at approx. 7am.
- Bus returns to the College at approx. 2:15pm.

Admission

There is no admission charge. Competitors and Spectators are to enter via Level 4. Officials may enter via Reception foyer.

Spectator and staff parking available in Carparks 1 and 2. All buses will be directed to Carpark 3. There will be signs and parking attendants for assistance.

Programs

Schools will be issued with programs on the day.

Warm Up and Warm Down

The venue will be open from 7.00am. Warm up time will be from 8.00am – 8.30am. Each team is to have an adult present while warming up and schools must warm up in their designated lane only. Swimmers are NOT allowed to warm up in the diving pool before the commencement of the carnival. There are only 4 lanes available in the dive pool up until 10.30am for WARM DOWN.

LANE ORDER 2023

1	St Patrick's College	
2	St Peters Lutheran College	
3	St Laurence's College	
4	Ambrose Treacy College	
5	Marist College Ashgrove	
6	St Edmund's College	
7	Iona College	
8	Villanova College	
9	Padua College	

Concourse

Pool deck passes will be distributed to schools allowing only 3 staff per school on pool deck. This shall include coach, manager and Head of Sport.

School Photographers

All school photographers and video camera persons must report to (Marist College Ashgrove) by 8.30am. At this meeting photographers will be given a pass and instructions on where they may be allowed during the carnival

Seating allocation SEE ATTACHED MAP

Marshalling

The marshal room is situated in behind the toilets on pool deck. Access to the marshal room is via grandstand steps at the southern end of the stands.

Competitors must report to the marshalling area 5 events in advance of their own.

Officials

Each school is to provide 2 (two) timekeepers. Timekeepers must bring a stopwatch and a pen. Times may be asked to be recorded in the programs located at each lane. Officials are to report to pool deck by 8.15am.

Swim Down

Swimmers are permitted to cool down in the supervised diving pool immediately after their race. Schools MUST have a supervising staff member at these areas at all times.

Signs

No Signs are to be hung from the diving pool stand or the rafters at the scoreboard end.

First Aid

A qualified sports medical officer will be in attendance and will be situated in the Medical Office located in the Western Grandstand (Toilet behind Section 1 of grandstand).

Concourse

Only officials and swimmers waiting to compete shall be on pool deck. The only exclusion to this rule will be swimmers warming down.

Concourse Officials

Officials to supervise the access area to the pool deck from the grandstands (gate leading down to pool deck). Supervise surrounding area and liaise with venue management regarding behavioural issues. Be mindful of students in the dive pool area.

School Supervisors

Each school is to organise their own staff to supervise their swimmers in the stands.

Canteen

There will be various food outlets open on the day. Schools are encouraged to use a 'pass out' system to track student movements on the concourse. Schools are provided with a canteen supervision roster.

EVENT PROGRAM					
Events 1-9	Medley Relays	30mins	8.45am – 9.15am		
Events 10-17	100m Freestyle	20mins	9.15am – 9.35am		
Events 18-33	Breaststroke	20mins	9.35am – 10.00am		
Events 34 – 74	Freestyle	60mins	10.00am – 11.00am		
Events 75 – 90	Backstroke	20mins	11.00am – 11.20am		
Events 91 – 107	200m Free, Fly	25mins	11.20am – 11.45am		
[15min BREAK]					
Events 108 – 123	Freestyle Relays	60mins	12.00pm – 1.00pm		
[PRESENTATIONS]					



